“Afetlere Hazırlıklı Olmak İçin Afet Müdürlükleri Oluşturulmalıdır”

DOĞAYLA BARIŞIK YAŞAMAK İÇİN BİLİMDEN FAYDALANILMALIDIR

Yaşam Yayın: 07 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 07.06.2023 11:17:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Deprem, Sel ve Heyelan gibi doğa olaylarının yaşandığı bir dönemde TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şubesi Yönetim Kurulunca yapılan açıklamada, yerel yönetimlerin doğa olaylarının afete dönüşmesini önlemek amacıyla bünyelerinde “Afet Müdürlüğü” oluşturması çağrısı yapıldı.

Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulunca yapılan açıklamada, deprem, sel, heyelan gibi doğa olaylarının dünya var olduğu sürece yaşandığını, bundan sonra da yaşanacağı vurgusu yapılarak afetlere hazırlıklı olunması için harekete geçilmesi talep edildi.

Adana, Riskli Bir Bölgede Kuruludur

Yerel Yöneticilere çağrıda bulunan TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şubesi Yönetim Kurulu üyelerince yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Adana, 1998 Ceyhan depremi ve 2023 Kahramanmaraş Merkezli depremden etkilenen bir bölgedir. Yakın geçmiş bize doğa olaylarının devam edeceğini göstermiştir. Doğa olayları sadece bölgemizde değil, farklı bölgelerde de heyelanlar olmakta ve potansiyel olarak yeniden heyelan olabilecek bölgeler bulunmaktadır.

Kısa Süre Önce Yaşanan Heyelan 4 Öğretmenimizin Canını Almıştı

Kısa süre önce Feke ilçemizde kaya düşmesi sonucunda 4 öğretmenimiz hayatını kaybetmişti.  İklim değişikliği ve yanlış kentleşme sonucunda, sel felaketlerini daha sık yaşamaktayız.  Bunun yanında Adana, yer altı su sorunları bakımından da riskli bir bölgede bulunmaktadır. Geçmişin tecrübeler ve gelecekle ilgili öngörüler gösteriyor ki, doğa olayları devam edecek. Bu nedenle Jeoloji Mühendisleri Odası olarak kamuoyunu ve yerel yöneticileri bilgilendirme görevimizi yerine getirerek Belediyelerin bünyesinde “Afet Müdürlüğü” kurulması çağrımızı yapıyoruz.

Afet Müdürlüğü veya Daire Başkanlığında, Jeoloji Mühendisleri İstihdam Edilmelidir

Özellikle bilimi savunan bu konularda duyarlı olduğunu düşündüğümüz Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’ın Afet Daire Başkanlığı ve ilgili Şube Müdürlüğünü hayata geçireceğine inanıyoruz. Ayrıca İlçe Belediye Başkanlıklarında Afet ile ilgili Müdürlükler kurulacağına da inanmaktayız. Başta Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve İlçe Belediye Başkanlarının Büyükşehirde Daire Başkanlığı İlçe Belediyelerinde de Müdürlüklerde liyakat sahibi Jeoloji Mühendislerinin görevlendirilmesi konusunda da hassasiyet göstermelerini bekliyoruz. “

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.