Doç. Dr. Ökten, “İsrail suç işlemeye devam ediyor”

SAVAŞ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNUDUR

Gündem Yayın: 18 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 18.10.2023 20:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Adana İnönü Parkında bir araya gelen Emek ve Demokrasi Güçleri İsrail’in Gazze’de Filistin Topraklarında Hastaneler Dahil Olmak Üzere Soykırıma Varan Saldırılarını Lanetledi.

Kurumlar adına basın açıklamasını okuyan Türk Tabipleri Birliği 2. Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, şunları söyledi;

“Hamas saldırısını fırsat bilip Gazze’yi tamamen işgal etmeyi hedefleyen İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği saldırılar soykırım boyutuna ulaşmıştır. İsrail, yaptığı saldırılarla insanlık suçu işlemeye devam etmektedir. En son olarak İsrail’in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik bombalı saldırısında ilk belirlemelerde en az 800 kişi yaşamını yitirmiş, ancak her geçen saat bu sayı artmaya devam etmektedir. Bugüne kadar dünya savaşları da dahil olmak üzere hiçbir savaşta hastaneler, ambulanslar veya sağlık birimleri hedef alınmamıştır. İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurarak İsrail’in yapığı bu saldırı, en temel insani değerlerden yoksun saldırıların bir örneği olarak tarihe geçmiştir.  İsrail Ortadoğu’daki istilacı yaklaşımında artık hiçbir hedef gözetmeden saldırılarını arttırarak devam etmektedir. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son açıklamada, artık yaralılara hiçbir müdahalenin yapamayacak durumda olduklarını, acil yardım ve insani koridor açılmasını dünyaya duyurmuştur.

Terörle mücadele ettiğini ifade eden  İsrail, ayrım gözetmeksizin sivil yerleşim yerlerini hedef almış ve bu saldırılarını bugüne kadar aralıksız olarak devam ettirmektedir. Gazze’de bugüne kadar binlerce insan savaşın acımasızlığı içinde ölmüş ve binlercesi yaralanmıştır. Uluslararası hiçbir hukuka uymamak insanların onuruna yönelik bir saldırı olup, bu durum aynı zamanda küresel barış ve güvenliği de  tehdit etmektedir. Bu olay, bir savaş suçu sayılarak yetkili ulusal ve uluslararası makamlarca araştırılmalıdır. İsrail’in uluslararası hukuku hiçe sayarak sivilleri hedef alan saldırılarını asla kabul etmiyoruz ve en şiddetli şekilde bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz.

Emperyalist devletler Orta Doğu'da savaşı geniş coğrafyalara yayarak halkları düşmanlaştırmaya çalışıyor, sivil katliamlara göz yumuyorlar. Acilen saldırıların durdurulması, barışın sağlanması gerekiyor.

Buradan İsrail’e sesleniyoruz. Acilen tüm saldırıları durdurun. Yaralılara müdahale için, Filistinli çocukların, kadınların, tüm Filistin halkının temel ihtiyaçlarını karşılamaları için insani yardım koridorunu açın.

Buradan tüm dünya ülkelerine sesleniyoruz. İsrail’in tüm bu akıl almaz saldırılarına dur deyin. İnsanlık suçu işleyen İsrail’e saldırılarını durdurması için yaptırım uygulayın. Filistin’e Gazze’ye acil sağlık, gıda, barınma desteği sağlayın. Yaralıların tedavisi ve  nakli için yaşam koridoru açın.

Bizler Gazze'ye yönelik orantısız ve her türlü insani, ahlaki temelden uzak, barbarca saldırıların karşısında olmaya devam edeceğiz. Dünyaya barışı getirmek için elimizden gelen her türlü eylemi yapacağız.

Temel gereksinimlerin ulaşmasını engelleyerek işlemez hale getirdikleri sağlık kurumlarının açıkça hedef alınarak vurulmasını, çok sayıda sağlık emekçisinin, hastanın ve sivillerin katledilmesini lanetliyoruz.

Uluslararası belgeler ışığında Birleşmiş Milletler’i, Dünya Tabipler Birliği’ni, Dünya Sağlık Örgütünü, uluslararası kamuoyunu, tüm kurumları ve tüm iktidarları yaşanan bu insanlık trajedisinin ve savaşın durdurulması için  göreve çağırıyoruz. Bir kez daha söylüyoruz. SAVAŞ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNUDUR.

İnsanlığa karşı işlenen suçların karşısında durun, durdurun. BARIŞ HEMEN ŞİMDİ…

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.