Esendemir, ‘100 yıl daha geçse bu coşku bitmez’

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ SONSUZA KADAR YAŞAYACAKTIR

Gündem Yayın: 27 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 27.10.2023 15:16:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkan Vekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. Yıldönümünü kutladı.

 

ÇGC Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Cafer Esendemir, “100 yıl önce biz yoktuk. 100 yıl sonra da biz olmayacağız ama büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti sonsuza kadar yaşayacaktır. Bir 100 yıl daha geçse bu coşku bitmeyecektir” dedi.

Yüce Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesinin cumhuriyetin ilanı ile taçlandığını vurgulayan Başkan Esendemir, ÇGC Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada, “100 yıl önce bütün imkânsızlıklara rağmen bağımsızlık düşüncesi ile inşa edilen Türkiye Cumhuriyeti, kurtuluş mücadelemizi güçlü bir zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun en büyük eseri olarak günümüze kadar gelmiştir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve gazilerimiz üzerinde özgürce yaşadığımız vatan topraklarımızın mimarlarıdır. Bu gerçeği bizden sonra gelecek kuşaklar da daha çok anlamalı ve kendilerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir” diye konuştu

Gazetecilerin çok önemli bir tarihe tanıklık ettiğini vurgulayan Cafer Esendemir, şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti ikinci yüzyılına girerken sorumluluğumuzun daha da arttığının bilincine varmalıyız. Dünyanın çeşitli bölgelerinde ve çevre ülkelerimizde yaşanan iç karışıklıklar, huzursuzluklar ve savaş görüntülerine inat, demokrasimizi daha güçlü hale getirmek için cumhuriyete, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine daha çok sahip çıkmalı ve bu zenginliğimizin değerini bilmeliyiz. Bu yönüyle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi minnet duygularıyla anıyor, ikinci yüzyılda da 29 Ekim Cumhuriyet bayramlarımızı büyük bir coşkuyla kutlamayı temenni ediyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.