“Çukurova’da Tarım ve İnsan” Temalı Fotoğraf Sergisi devam ediyor

Vali Köşger, “Emeğin mahsulü sergilenmiş”

Sanat Yayın: 26 Ekim 2023 - Perşembe - Güncelleme: 26.10.2023 09:36:00
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 100.Yılı Kutlamaları programı kapsamında; Adana Ticaret Borsası koordinatörlüğünde, Adana Vergi Dairesi Başkanlığı ve Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle; ‘100. Yılda Çukurova’da Tarım ve İnsan’ temasıyla “100. Yılda 100 Fotoğraf Sergisi”nin son halkası Adana Müzesi Fuayesinde sergilenmeye başladı.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Vergi Dairesi Başkanı Ümit Güner, ADASO Başkanı Zeki Kıvanç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, Adana Müze Müdürü Mehmet Çavuş, ATB YK Başkan Yardımcısı Sabahattin Yumuşak, YK Üyesi Hamit Tezcan, Meclis Üyeleri Seçil Sarısoy, Osman Şanlı, Abdullah Kaçar, Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk “100. Yılda 100 Fotoğraf Sergisi”nin açılış kurdelasını kesti.

VALİ KÖŞGER, “FOTOĞRAFLARIN HEPSİ EMEK ÜRÜNÜ”

Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılı münasebetiyle Adana'da bütün kurumlarının ve kuruluşların kendi alanlarıyla ilgili etkinlikler yaptığını söyleyen Adana Valisi Yavuz Selim Köşger,  açıklamasında “Adana Ticaret Borsamız; bünyesinde tarımı ve tarıma dayalı sanayiyi barındıran, bu konularla ilgi ticaret yapan iş insanlarının bir araya geldiği bir sivil toplum kuruluşumuzdur. Borsa ve Vergi Dairesi çalışanlarımız tarımın çeşitli aşamalarını, emeğin mahsulü ve emekçi insanları tarımla bütünleştirerek doğal ortamlarında en güzel renk ve gerçekliğiyle fotoğraflayıp, sergilemişler. Büyük emek sarf ettikleri çok belli. Fotoğrafların hepsi iç açıcı, kendilerini kutluyorum. Zaten başlı başına önemli sektör olan tarım aynı zamanda stratejik konumdadır. Yaşanan pandemi ve doğal afetler zaten çok önem verdiğimiz tarımın ve gıdanın önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Bu anlamda çok beğendiğim bu sergiyi oluşturdukları için borsamıza ve vergi dairemize teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılını tekrar kutluyorum. Nice 100 yıllar yaşamasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

ŞAHİN BİLGİÇ, “ADANA’NIN VERİMLİ TOPRAKLARI İLHAM VERİYOR”

Adana’nın verimli topraklarının sanata, sanatçıya ilham verdiği gibi bir çok üründe öncü bir il olduğunu belirten Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Adanamız verimli toprakları ekonomiye can verdiği gibi sanatta ve farklı bir çok alanda ilham kaynağı olmuştur. Bu durum çok kıymetlidir. Amacımız tarımında, sanatında kuşaktan kuşağa başarıyla taşınmasıdır. Bugün sergilediğimiz bu fotoğraflar ilimizin, bölgemizin ne kadar değerli olduğunun en büyük göstergesidir. Bu fotoğraflar hayallerdeki değil, var olan gerçeğin göstergesidir. Üreticinin döktüğü alınterinin, emeğinin, yarattığı katma değerin göstergesidir. Bu sergi fotoğrafları çeken her iki kurum çalışanlarımızın da emeği ve sevgisi ile oluşmuştur. Üretenden başlayarak fotoğraf karelerini çeken, sonra bunu sanatseverlerle paylaşan ve tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. ”

ÜMİT GÜNER,” KÜLTÜREL VE SANATSAL FAALİYETLERE DE ÖNEM VERİYORUZ”

Kurum olarak asli görevlerini yerine getirirken kültürel ve sanatsal faaliyetlere de önem verdiklerini belirten Adana Vergi Dairesi Başkanı Ümit Güner “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Kurtuluş Mücadelesi” fikrinin filizlendiği yer olarak gösterdiği Adana’mızın verimli toprakları çalışmamıza ışık tuttu. Başkanlığımız ve Ticaret Borsamız çalışanı fotoğraf ekibimiz, Çukurova bölgemizde 52 noktada 26.000 adet fotoğraf çekimi yaparak tarımın her aşamasını objektifleriyle kayıt altına aldılar ve bölgemiz literatürüne de önemli katkı sağladılar. Böylece sergimizi gezen her sanatseverlerimiz, Çukurova bölgemizde toprağın işlenmesinden, ürünlerin tüketicilere ulaşıncaya kadar geçen sürece ve bu uğurda dökülen alın terine tanık olacaklar. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Çukurova’yı, tarımı ve insanımızı anlatan 100 değerli eserin yer aldığı sergimize herkesi davet ediyor, emek veren çalışanlarımızı kutluyor, bu konuda işbirliğinde olduğumuz Adana Ticaret Borsası yönetimine ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.”

 

EMRE DURU, “ORTA DOĞU’NUN EN BÜYÜK MÜZESİYİZ”

“Çukurova’da Tarım Ve İnsan” Fotoğraf Sergisinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ev sahipliğinde Adana Müzesi’nde düzenlenmesinde mutlu olduğunu ifade eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, “Bu yıl Adana Müzemizin ikinci ve üçüncü etaplarını açmış bulunmaktayız. Müzemiz kompleksi içerisinde birde Tarım Müzesi bulunmaktadır. İçerisinde Tarım Müzesi bulunan, Orta Doğu’nun en büyük müzesinde böyle anlamlı bir sergi yapmak bize büyük mutluluk verdi. Tarım ve İnsan sergisi müzeyi gezmeye gelenlerin ilgi odağı olduğunuda görüyoruz. Adana Ticaret Borsamıza ve Vergi Dairemize işbirlikleri için teşekkür ediyoruz. Bu tarz kültür sanat etkinliklerimiz arttırarak yolumuza devam edeceğiz.” diye konuştu.

Sergi; 27 Ekim 2023 tarihine kadar izlenime açık kalacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.