ÇÜ Çocuk İyilik Merkezi açıldı

KIYMETLİ PROJE

Yaşam Yayın: 25 Ekim 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 25.10.2023 22:58:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Depremde uzuvlarını kaybeden çocuklara ücretsiz ortez, protoz ve psikolojik rehabilitasyon hizmeti verecek.

Çukurova Üniversitesi Liderliğinde, Fiba Grubu ve Hüsnü Özyeğin Vakfı’nın destekleriyle kurulan Çocuk İyilik Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Çukurova Üniversitesi Mithat Özhan Amfisi’nde gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Geçici binasında hizmet vermeye başlayacak olan Çocuk iyilik Merkezi’nin açılış töreni Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’in ev sahipliğinde ve Hüsnü Özyeğin Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Depremde uzuvlarını kaybeden çocuklara ücretsiz ortez protez ve psikolojik rehabilitasyon hizmetleri sunacak olan Çocuk İyilik Merkezi, Çukurova Üniversitesi bünyesinde hizmete açıldı. Merkezin geçici binasının açılış töreni Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Fiba Grubu Kurucu ve Onursal Başkanı ve Hüsnü Özyeğin Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayşecan Özyeğin Oktay, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Adana Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Sabahattin Yumuşak, Oda Başkanları ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

ÖZYEĞİN: “FIRSAT EŞİTLİĞİNİ DESTEKLEMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Ülke olarak yaşanılan en büyük felaketlerden biri olan Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Hüsnü Özyeğin Vakfı Mütevelli heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, yaşanan bu acı tecrübenin üzerinden ne kadar zaman geçerse kendilerine düşen de bu acıların yaralarını sarmak için çalıştıklarını söyledi. Vakıf olarak 33 yıldır ülkenin sosyal ve ekonomik gelişimine katkıda bulunduklarını belirten Özyeğin, “Özellikle fırsat eşitliğini desteklemek için çalışıyoruz. Ayrıca ülkemizde yaşanan doğal afetler sonucunda ortaya çıkan toplumun farklı ihtiyaçlarını da karşılamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

TUNCEL: “ÇOCUKLARIN GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİREN BİR KURULUŞ OLMAYI HEDEFLİYORUZ”

Depremlerden en çok etkilenenlerin başında çocukların geldiğini belirten Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çocuk İyilik Merkezi’nin son derece kıymetli bir proje olduğunu söyledi. Merkezin, toplumun en savunmasız üyeleri olan çocuklara, yaşadıkları zorlu süreçte destek olacak ve onların sağlıklı, mutlu ve bağımsız bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olacağının altını çizen Prof. Dr. Tuncel, “Merkezimiz Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde afet ve felaketlerden etkilenmiş, 21 yaş dahil olmak üzere çocuk ve gençlerimizin ihtiyaç duyduğu tüm rehabilitasyonları ülkemizin her yerinde ücretsiz olarak sağlamaktadır. Ancak bu merkez sadece bir tedavi merkezi olmanın ötesinde, çocuklarımızı afetlere hazırlamak ve eğitmek gibi önemli bir misyona daha sahiptir. Biz çocuklarımızın geleceğini şekillendiren bir kuruluş olmayı hedefliyoruz”  diye konuştu.

BİLİMSEL ÇALIŞMALARIN KOORDİNASYONU OLACAK

Çocuk İyilik Merkezi’nin aynı zamanda bölgede uzun soluklu ihtiyaçları giderecek, Ar-Ge çalışmaları ve bilimsel araştırmalar için önemli bir platform oluşturacak bir ‘Mükemmeliyet Merkezi’ olarak konumlanması hedefleniyor. Çocuk İyilik Merkezi’nin en önemli hedeflerinden biri de hizmet verdiği alanlarda gerçekleştirilecek bilimsel çalışmaların koordinasyonu olacak.

MESLEKİ EĞİTİM SAĞLANACAK

Çocuk İyilik Merkezi, depremden etkilenen, 21 yaşından küçük tüm çocuklara ve gençlere en ileri teknoloji ile ortopedik ve psikolojik destek vermenin yanı sıra, ihtiyaç duydukları tüm sağlık hizmetleri, eğitim ve meslek edindirme çalışmalarını da sağlıyor. Merkezin hizmetlerine ihtiyaç duyanlar, cocukiyilikmerkezi.org web sitesi üzerinden başvuru yaparak pediatrik, ortopedik ve fiziksel rehabilitasyon ile psikolojik ve psikiyatrik destek alabiliyor. Tedavilerinin tamamlanmasının ardından ise bulundukları bölgede eğitim desteği ve özel eğitim hizmetleri ile meslek edindirme çalışmalarından faydalanabiliyor.

Çukurova Üniversitesi önderliğinde hayata geçirilen Çocuk İyilik Merkezi’nin destekçileri arasında Hüsnü Özyeğin Vakfı ve Fiba Grubu,  Çukurova Üniversite Sanayi İş Birliği Vakfı, Türk Pediatri Kurumu, Türk Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği, Bridge To Türkıye Fund, Turkish Philanthropy Funds, Türkiye Bankalar Birliği ve Amerika'daki Türk Dernekleri Birliği yer alıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.