M. Nuri Kökçüoğlu’ndan ATB Yönetimine İade-i Ziyaret

SU ARTIK UCUZLUK BELİRTİSİ ÖRNEĞİ DEĞİLDİR

Ekonomi Yayın: 06 Aralık 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 06.12.2023 09:12:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ve Yönetimine İade-i Ziyarette bulundu. Adana tarımı ve tarımsal planlama konularında istişarede bulundu.

KÖKÇÜOĞLU, “TARIMI BİRLİKTE PLANLAMALIYIZ”

Adana’nın büyük bir tarım kenti olduğunu, kendilerininde görevleri gereği tarımsal üretim planlaması içerisinde oldukları söyleyen Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, ATB ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada “Üretimin planlaması çerçevesinde hem bu işin sanayisinde olan, hem ticaretini yapan, hem de üreten insanların görüşlerini, beklentilerini alıp, ilerleyen zaman dilimi içerisinde daha verimli bir şekilde Adana'da tarımsal üretimi nasıl planlayabiliriz? Bunu irdelemek için buradayım. Sanayici ve bunun ticaretini yapan iş insanları nasıl bir hammadde istiyorlar? nasıl bir talepleri var? Ticaretini yapan ve üreten insanların aynı malı, aynı miktar ve kalitede üretmelerini sağlamak amacındayız.”

SU ARTIK UCUZLUK BELİRTİSİ ÖRNEĞİ DEĞİLDİR

İnsan yaşamında hiçbir kaynağın sınırsız olmadığının altını çizen Kökçüoğlu, “Adana su zengini olan bir il olsa da kuraklıklar yaşanabiliyor. Suyumuzun kıymetini bilmeliyiz. ‘Sudan ucuz’ diye var olan bir tabir bugün değişmiş durumdadır. Artık değerliliği ve zorunluluğu ifade etmektedir. Korunması gereken noktadadır. Artık suyu nasıl verimli kullanabiliriz? Nasıl tasarruf edebiliriz? İlerleyen kuşaklara bu miras aldığımız suyu aynı miktarda nasıl devredebiliriz? Bunları konuşacağız. Suyu korumaya çalışırken mevcut toprağı da koruma adına da bir şeyler yapmamız lazım. Hammaddeyi de korumamız lazım. Üretim yapacağımız alanı korumamız lazım. Tabii ticaret sadece zira üretimden müteşekkil değil bizim için. Gıda işletmelerimizi, mevcut tarıma dayalı sanayiyide korumalıyız. Tarım Orman Bakanlığı olarak Türkiye genelinde verdiğimiz tarımsal desteklemeler, hibe programları, yatırımcılara yönelik yaptığımız desteklerin dışında Adana kırsalında da İPART projemiz var. Tarımla ilgili faaliyetler yürütenlere fayda sağlıyor. Bakanlık olarak ‘Üretmek sizden destek bizden’ diyoruz.” dedi.

BİLGİÇ, “SU HAYATTIR”

ATB Meclis Başkanı Osman Bağış, YK Başkan Yardımcısı Sabahattin Yumuşak, YK Üyeleri Yasin Milli, Şahin Güneşer ve Genel Sekreter T. Gökhan Öztürk’ün hazır bulunduğu ziyarette Tarım Orman İl Müdürlüğü'yle  Adana Ticaret Borsası’nın geçmişten bugüne başarılı ortak çalışmalar içerisinde olduğunu belirten ATB Başkanı Şahin Bilgiç, “Öncelikle sizi burada ağırlamaktan biz de mutluyuz. Yeni göreviniz hayırlı olsun. Vizyon sahibi kişiliğiniz ve bakışınız Adana için inşallah gelecekte de güzel şeyler yapmaya vesile olacak. Sizin paydaşlarınızın ilk sırasında Adana Ticaret Borsası vardır. Yıllardan beri her toplantıda ‘tarımsal üretimde planlama şarttır’ diyorum. Günümüzde artık geç kalınmış olsada bir an önce planlı üretime geçmek lazım. Çukurova Tarım'ın en önemli merkezidir. Tarımda, hayvancılıkta ve bunlarla ilgili tüm konularda atılacak iyi adımlar Çukurova için önemli faydalar sağlayacaktır. Adana Ticaret Borsası Türkiye'nin en önemli borsalarının başında geliyor. İçerisinde bulunduğumuz ATB Kompleksimiz Avrupa standartlarındadır. Yakaladığımız başarıyı yönetimimizle, meclisimizle, çalışma arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştirdik. Sizlerle olan bu birlikteliğinde Adanamız için güzel çalışmalara vesile olacağı inancındayım. Ayrıca bir kez daha ifade etmek isterim ki su hayattır. Kaynaklarımızın kıymetini bilmeli, her türlü tüketimde israfın önüne geçmeliyiz.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ATB Kompleksi içerisinde yer alan hizmet birimleri, Elektronik Alım Satım Salonu ve laboratuvarlar gezildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.