Hekimler 14 Mart Kahvaltısında Buluştu

DR. SUNTUR, “ŞİDDET BİR TÜRLÜ GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR”

Sağlık Yayın: 18 Mart 2024 - Pazartesi - Güncelleme: 18.03.2024 10:39:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Adana Tabip Odası olarak 14 Mart Tıp Haftasında bir dizi etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, “Sağlık emekçilerine şiddet bir türlü gündemden düşmemektedir. Hekiminde bir canı vardır. Bir parça rahat nefes alabilmek için bu etkinliği düzenledik” dedi.

Adana Tabip Odasının hizmet binasında gerçekleştirilen etkinliğe Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, hekimler, sağlık emekçileri ve aileleri ile tıp öğrencileri katıldı.

14 Mart Tıp Haftasına ilişkin açıklama yapan Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, “Hekimler her zaman yoğun ve zor koşullar altında çalışmaktadır. Pandemi ve doğal afetler koşulları daha da zorlaştırdı. Bu kahvaltı ile yoğun çalışma temposundan dolayı bir araya gelemeyen hekimleri bir araya getirmeyi amaçladık. Uzun süredir bir birini göremeyen arkadaşlarım güzel havada güzel sohbetlerle günün tadını çıkardı. Kısa sürelide olsa stresten uzaklaşıldı. Katılım gösteren tüm hekim arkadaşlarıma ve ailelerine sonsuz teşekkür ediyorum. Hekimlere ve sağlık emekçilerine yönelik olan psikolojik ve fiziksel şiddet, yoğun iş temposu, polikliniklerde giderek artan hasta ve ameliyat sayıları dayanılmayacak hale gelmiştir. Bu olumsuzluklara mutlaka son verilmelidir. Caydırıcı ve düzenleyici önlemler acilen alınmalıdır” dedi.

Başkan Dr. Suntur, “Bugüne kadar hekim ve sağlıkçının dostu olan Adana Tabip Odası bundan sonra '100. Yıl Kültür Sanat Merkezi'yle de sanatın ve sanatçının da dostu oldu. Düzenlenen fotoğraf, resim, heykel sergileri ile odamız halkımızın hizmetine de açılmış oldu. Tıp Fakültesinde okuyan öğrencilerimize verdiğimiz burs sayısı ve miktarını arttırma çabamız sürüyor. 300 kişilik konferans salonumuz tamamlandığında bir çok STK ve meslek örgütlerine de hizmet verir hale gelecek. Bu anlamda her zaman yanımızda olan, destek veren meslektaşlarımıza, kurum ve kuruluşlara sonsuz teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etkinlik katılımcıların güzel havada stres atıp, sohbet edip, tavla oynaması ve Esma Suntur’un müzik dinletisiyle son buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.