Kadına Şiddetle Mücadele Protokolü

KADINLARA HUKUKİ DANIŞMANLIK YAPILACAK

Yaşam Yayın: 07 Haziran 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 07.06.2023 11:19:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Adana Barosu ile Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı arasında, kadınların her alanda desteklenmesi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumsal işbirliğine dair protokol imzalandı.

Başkanlık makamında gerçekleşen törende, Adana Barosu Başkanı Av. Semih Gökayaz ve Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayten Dolançay protokolü imzaladı.

Protokol gereği; Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığınca Adana Barosu Kadın Hakları Merkezine yönlendirilen, şiddet mağduru ve dezavantajlı gruplarda yer alan kadınlara hukuki danışmanlık ve destek ile ihtiyaç duyulması ve gerekli şartları taşımaları halinde Adana Barosu Adli Yardım Bürosundan avukat görevlendirilmesi yapılacak. Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi personeline Adana Barosu Kadın Hakları Merkezi tarafından kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin eğitimler düzenlenecek.

Kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele için, işbirliği içerisinde gerekli önlemlerin alınması ve uygulanması, bu konuda alınması gerekli önlemlerin uluslararası anlaşmalar ile yasal mevzuat çerçevesinde uygulanmasını sağlamak ve bu alanda kurumlar arası koordinasyon ve dayanışma ağını oluşturmak için çalışmalar gerçekleştirilecek.

Protokolün imzası sırasında Başkan Yardımcısı Av. Miyesser Ersalan Önenli ile Kadın Hakları Merkez Koordinatör Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ayça Kara Sığırcı, Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Sosyoloğu Elif Uras ve Nermin Doğramaci de hazır bulundu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.