Nasrettin Hoca Anaokulu ‘Unutulmayan Çocuk Oyunları Şenliği’ düzenledi

ÖZLEM ELTUT, “ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİNE OLAN YATIRIM; ZENGİNLİKTİR”

Eğitim Yayın: 28 Nisan 2024 - Pazar - Güncelleme: 28.04.2024 10:43:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Yüz Yüze 100 Çocuk Projesi’ kapsamında Nasrettin Hoca Anaokulu Yönetimi ‘Unutulmayan Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği ve Benimle Oynar Mısın?’ şenliği düzenledi.

Adananın Yüreğir İlçesinde bulunan Nasrettin Hoca Anaokulu, Hayme Ana Anaokulu, Hatice Hatun Anaokulu, Cengiz Topel Anaokulu, Kiremithane Kadir Görgülü Anasınıfı, Doğankent Anaokulu öğrencilerinin katıldığı şenlik, karnaval havasında geçti.

ÖZLEM ELTUT, “EMEK VEREN KATILIM GÖSTEREN HERKESE TEŞEKKÜR”

Adana Yüreğir İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Halise Yaşar, Nasrettin Hoca Anaokulu İdari Kadro Okul Müdürü Özlem Eltut ve Yardımcısı Nihal Yalınız, Doğankent Anaokulu Okul Müdürü Esin Karyağ, Hatice Hatun Anaokulu Müdürü Eda Kısacık, Hayme Ana Anaokulu Müdürü Hasan Kızılkaya ve Yardımcısı Murtaza Karakılçık, Sabiha Gökçen Anaokulu Müdürü Erdal Gürçınar, Cengiz Topel Anaokulu Müdür Yardımcısı Büşra Güzel, Kiremithane Şehit  Kadir Görgülü Anasınıfı Öğretmenleri ile katılımcı okulların öğretmenlerinin katıldığı şenliğin açılış konuşmasını yapan Adana Yüreğir Nasrettin Hoca Anaokulu İdari Kadro Okul Müdürü Özlem Eltut, “Ana sınıfı eğitimi, çocukların zihinsel, duygusal, sosyal ve fiziksel gelişimlerini desteklemek için oldukça önemlidir. Bu dönem, çocukların temel becerileri ve öğrenme alışkanlıkları geliştirdikleri bir zaman dilimidir. Ana sınıfı eğitimi, çocuklara temel sayılar, harfler, renkler gibi konuları öğretmekle kalmaz, aynı zamanda sosyal etkileşim becerilerini, paylaşma, işbirliği yapma ve duygusal kontrol gibi önemli yetenekleri de geliştirmeye yardımcı olur. Çocukların okul öncesi eğitim almalarını sağlayarak ileriki eğitim hayatlarına daha iyi hazırlanmalarını sağlar. Ayrıca, bu dönemde çocukların yaratıcılıklarını, meraklarını ve keşfetme isteklerini desteklemek, onların öğrenmeye olan tutkularını artırır. Bu nedenlerle, ana sınıfı eğitimi boşa gitmiş değildir. Tam tersine, çocuklarımızın eğitimine olan yatırım; geleceğin zenginliğidir. Bu anlamda Şube Müdürümüze, şenliğimizin baş mimarı Müdür Yardımcım Nihal Yalınız’a, proje koordinatörlerimiz ile tüm öğretmenlerimize ve katılım gösteren diğer okullarımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

 

TÜM ÖĞRENCİLERE ÖDÜL

Okul Müdürü Özlem Eltut’un konuşmasının ardından Anasınıfı öğrencileri kaşıkta top taşıma, sek sek, çuval yarışı, balon patlatma, halat çekme oyunlarını oynadı. Yaşlarına göre üstün performans gösteren öğrenciler renkli görüntüler oluştururken, arkadaşları heyecanlarına ortak oldu. Oyunlarda dereceye giren tüm öğrencilere madalyaları verilirken, birincilere scooter, ikincilere ilkokula hazırlık çantası, üçüncülere zeka oyunları seti verildi. Katılan bütün öğrenci ve misafirlere dondurma ikramı yapıldı. Öğrencilere rüzgargülü dağıtılarak katılım belgeleri verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.