Oya Tekin’den Seyhan’a Söz: “Makamımız Sokaklar Olacak”

KADIN BAŞKAN YAKIŞIR

Siyaset Yayın: 12 Mart 2024 - Salı - Güncelleme: 12.03.2024 13:14:00
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Halkla temaslarını aralıksız sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin, önceki siyasi yaşantısında olduğu gibi her an halkın nabzını tutmaya, acıları ve sevinçleri paylaşmaya, bütün hak mücadelelerinde mağdurların yanında olmaya devam edeceğini söyledi. 

Fevzipaşa Mahallesi’nde Kuşçular Kahvehanesinde mahalleliyle bir araya gelen Oya Tekin ardından Akkapı Semt Pazarında Seyhanlılarla buluştu. Tek tek tüm yurttaşlarla sohbet edip taleplerini dinleyen Tekin Seyhan’ın ve Seyhanlının yüzünü her daim güldürecek yenilikçi projelerini anlattı. 

Tekin ve çalışma arkadaşları, Sebze Hali’nde Kabzımalcılar Esnaf Odası Başkanı Mahsun Doğan ile bir araya geldi. Artan gıda enflasyonuna karşı yapılabilecek hamleler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. 

Şehitler Unutulmuyor

7 Mart 2019 şehit düşen Uzman Çavuş Samet Özkan için düzenlenen mevlit törenine katılan Oya Tekin, ailesine başsağlığı dileklerini yineleyerek acılarına ortak oldu.

Mesleki ve siyasi yaşantısı boyunca kadın emeği, kadınların yoksullaştırılmasına karşı mücadele, iş hayatında ve siyasette kadın temsilinin arttırılması için hem akademik hem hukuki mücadele veren Oya Tekin, her fırsatta emekçi kadınlarla bir araya gelmeyi ihmal etmiyor. Tarlada yaz kış zor koşullarda çalışan tarım emekçisi kadınlar ve tekstil atölyesindeki işçi kadınlarla buluşan CHP adayı Seyhan’da kadın istihdamını arttırmak, kadınların eşit işe eşit ücret almasını sağlamak, güvencesiz çalışma koşullarını iyileştirmek için yapacağı çalışmaları anlattı. “Kadınlarla, işçilerle, emekle kazanacağız” diyen Oya Tekin, emekçilerin yoğun sevgisiyle karşılandı. 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın şehrimize kazandırdığı Kadın Akademisi açılışına da katılan Oya Tekin, kadınları güçlendiren tüm bu hizmetler için Başkan Karalar’a teşekkür etti. 

Yürünmedik Sokak, Sıkılmadık El Kalmıyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın da eşlik ettiği mahalle ziyaretleriyle seçim çalışmalarına devam yürünmedik sokak, çalınmadık kapı bırakmayan Oya Tekin her kalbe dokunmak için özel bir gayret gösteriyor. 

Gülbahçesi ve Şakirpaşa Mahallesindeki Seyhanlılarla bir araya gelen Tekin, halkın taleplerini dinleme, vizyonunu ve projelerini anlatma fırsatı buldu. 

Uyuşturucu Mücadelesi

Uzun yıllardır Adana’nın en büyük problemlerinden biri olan Uyuşturucu Bağımlılığı İle Mücadele konusunda kent yönetimine düşen büyük görevler olduğunun hatırlatan Oya Tekin “Adana’da Madde Bağımlılığı Sorunu: Ne Yapmalı?” konulu panele katıldı. Oya Tekin uyuşturucuyla mücadelenin iki ayağı olduğuna dikkat çekti. Bağımlılığın önüne geçmek ve bağımlılara rehabilitasyon hizmeti sunmak. Gençlerin uyuşturucudan korunması için ayrı projeler geliştirip, bağımlılar ve ailelerin yanında olmak için Rehabilitasyon Merkezi kuracaklarını belirten Tekin panele katılanlardan tam destek aldı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile birlikte AGİAD’ı ziyaret eden Oya Tekin, yerel yönetimler ve iş dünyasının birlikte uyum içerisinde çalışarak önemli bir kalkınma hamlesi başlatabileceğinin altını çizdi.

Oya Tekin’in bir durağı da Atatürkçü Düşünce Derneği oldu. Ülkemizin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Atatürkçü Düşünce Derneğinin düzenlediği “Kadının Sözü” etkinliğine katılan Oya Tekin, sahip olduğu ve başardığı her şeyi cumhuriyete ve cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu olduğunu vurguladı. Atatürk’ten aldığı görev doğrultusunda, onun ilkeleriyle hareket etmeye devam edeceğini vurguladı.

Kadın Cinayetleri

Kadın cinayetlerinin politik olduğunu her fırsatta yineleyen Oya Tekin son olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde eski eşi Seçkin Ergü Tarafından tabancayla vurularak vahşi şekilde katledilen Doktor Feray Balkan için Adli Tıp önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. “Kadınlar en güvenli ortamlarda en güvendikleri kişiler tarafından şiddete maruz kalıyor ve katlediliyor. Bir kız kardeşimiz daha katledildi. Çok üzgünüz” şeklinde konuştu,  “Kadın dayanışması yaşatır!” vurgusu yaptı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.