Sanayi Kampüsünde Öğrencilere Sektör Temsilcileri Bir Araya Geldi

PRATİK DENEYİM KAZANDILAR

Eğitim Yayın: 21 Eylül 2023 - Perşembe - Güncelleme: 21.09.2023 11:26:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 9 sınıf öğrencileri Sanayi Kampüsü'nde gerçekleştirilen özel etkinliğe katılarak sanayi sektörünün önde gelenleriyle bir araya geldi.

Adana Sanayi Odası (ADASO), Adana Ticaret Odası (ATO), Adana Ticaret Borsası (ATB) ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) hamiliğini yürüttüğü Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 9. sınıf öğrencilerini sektör-okul iş birliği etkinliği kapsamında Adana Sanayi Kampüsü’nde farklı sanayi sektörlerinin yöneticileri ile bir araya gelerek sektörleri daha yakından tanıma fırsatı buldular.

Toplam iki gün boyunca süren etkinliğe Emre Makina Yönetim Kurulu Başkanı İsa Tuzcu, Barış Teknolojik Tesisat Sistemleri Şirketin Kurucu Ortaklarından Metin Karabacak, KSG Makine Genel Müdürü Şule Karalı, BNS kalıp firma sahibi Bünyamin Kara, BOMAK Makine Kurucusu Ümit Özer, Kastamonu Entegre Adana Fabrika Direktörü Ergin Turan, Meka Havacılık Firma Sahibi Murat Aslan, Yepar Makine Şirketi Kurucusu Murat Kaya, Esen Kardeşler İşletme Müdürü Doğan Karakaya, Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Emekli Eski Okul Müdürü Şen Şefik Arabacı katıldı.

Bu tür etkinliklerin öğrencilerin meslek seçimlerimde çok önemli olduğunu belirten Adana Sanayi Odası Mesleki Eğitim ve Belgelendirme Direktörü Sorumlusu Çiğdem Yüzgeç, "Bu tür etkinlikler, öğrencilere meslek seçimlerinde rehberlik etmek ve iş dünyasının gerçeklerini görmelerine yardımcı olmak açısından son derece değerlidir. Öğrencilerimize iş dünyasının kapılarını açmak ve onlara sektörleri daha yakından tanıtmak için bu tür etkinlikleri sık sık düzenlemeye devam edeceğiz." dedi.

Adana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Fevzi Tanatar, ise katılımcılara teşekkür ederek şunları ekledi: "Öğrencilerimizin bu tür etkinliklerle pratik deneyim kazanmaları ve kariyerlerine yönelik daha bilinçli kararlar alabilmeleri için bu tür iş birliklerini çok önemsiyoruz."

Etkinlik kapsamında, sektör temsilcileri öğrencilere sektörlerindeki deneyimlerini ve kariyer yollarını paylaşarak geleceğin iş gücüne ilham verdiler. Sanayi-okul iş birliği etkinliği, öğrencilerin gelecekteki meslek seçimlerine daha iyi bir bakış açısı kazanmalarına yardımcı olmayı amaçlayan önemli bir adım oldu. Etkinlik sonunda katılımcılar, sektörler hakkında daha fazla bilgi sahibi olarak ayrıldılar ve gelecekteki kariyer hedeflerine daha sağlam bir temelle ilerleyebilecekler.

Programda ayrıca öğrencilere Sanayi Kampüsü bulunan dojo alanında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.