Trafik Eğitim Parkı Adana’da Bir İlk Olacak

TRAFİK KURALLARINI EĞLENEREK ÖĞRENECEKLER

Eğitim Yayın: 13 Ağustos 2023 - Pazar - Güncelleme: 13.08.2023 16:22:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yüreğir Belediyesi’nce Adana’da, çocuklara trafik bilincinin aşılanması, farkındalık oluşturulması, trafik işaret ve ışıklarında ne şekilde hareket edileceğinin ve karşılaşılan sorunlara ne gibi tedbir alınacağının öğretilmesi amacıyla Trafik Eğitim Parkı yapılıyor.

Yüreğir Millet Bahçesi’nde yaklaşık 7 bin metrekare alanda yapımı devam eden Trafik Eğitim Parkı’nda ilk yardım binası, amfi, gözetleme kulesi, tren istasyonu, tünel, üst geçit, dekor binalar, koşu, bisiklet ve trafik eğitim yolları yer alacak.

Çalışmaları yerinde inceleyen Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Trafik Eğitim Parkı’nın Adana’da bir ilk olacağını söyledi. Okul öncesi ve okul çağındaki çocuklara trafik kurallarının öğretilmesi ve trafik kültürünün yaygınlaştırılması için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Kocaispir; “Çocuklarımız okullarında, derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini parkımızda uygulama fırsatı bulacak” dedi.

Yüreğir Belediyesi Tesisler Müdürlüğü ekipleri, çocuklar için yapılacak olan Trafik Eğitim Parkı’nda çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Parkın 2023-2024 eğitim öğretim yılı başında hizmete sunulması planlanıyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.