Yüreğir’de “Güçlü Kadın Güçlü Toplum” Sergi Programı

HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI

Eğitim Yayın: 04 Haziran 2023 - Pazar - Güncelleme: 04.06.2023 09:10:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Güçlü Kadın Güçlü Toplum Sloganı ile hizmet veren Yüreğir Sosyal Yardımlaşma Vakfı Güney Adana Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Cumhuriyet Halk Eğitim Merkezi tarafından "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" etkinliğinde kadın kursiyerlerin el emekleri sergilendi.

Güney Adana Aile Destek Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe, Yüreğir SYDV Müdiresi Öznur Çalhan, Cumhuriyet Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Levent Turan, Cumhuriyet Halk Eğitimi Merkezi eğitici kadrosu, Yüreğir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyet Üyeleri, bölgedeki okul ve kurum müdürleri, personelleri, mahalle muhtarları ile bölge halkı katıldı.

KORUYUCU ÖNLEYİCİ EĞİTİMLER VERİLİYOR

Serginin açılış kurdelasının kesilmesinin ardından kursiyer kadınların el emeği göz nuru ürünlerini yakından inceleyip, bilgi alan Yüreğir SYDV Müdiresi Öznur Çalhan ve Cumhuriyet Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Levent Turan yaptıkları açıklamada “Yüreğir İlçemizde hizmet veren Güney Adana, Kiremithane, Levent, Doğankent Aile Destek Merkezlerimizde kursiyerler, Halk Eğitimi Merkezimizin açmış olduğu kurslara devam ederek hem kültür ve sanat eğitimleriyle vakitlerini iyi değerlendiriyorlar hem de iş edindirmeye yönelik mesleki kurslar ile meslek edinerek aile ekonomilerine katkı sağlanmaktadırlar.  Aile Destek Merkezlerimizde teşvik desteği ile eğitim sınıflarımızda birey ve ailelere yönelik sosyal refahı koruyucu, önleyici hizmetleri gerçekleştirmek amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Aile Eğitim Programları ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü ADEM/SODAM Eğitim Yönergesine göre hazırlanan ‘Koruyucu Önleyici Eğitimler’ uzman kurum kuruluşlardan görevlendirilen uzmanlar ve ADEM Koordinatörü tarafından gerçekleştirilmektedir.”

EĞİTİM ALANLAR AİLESİNE VE TOPLUMA YARARLI OLUYOR

ADEM Projesi hakkında da bilgi veren Çalhan ve Turan, “ADEM Projesi; Yüreğir Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Bünyesinde 14/02/2019 karar tarihi ile hizmet vermektedir. Kurs ve Proje faaliyetlerinde 3. Yılını tamamlayan Güney Adana Aile Destek Merkezinde Teknolojileri, Bilgisayar, Kuran-ı Kerim Yetişkin, Kuran-ı Kerim 4-6 yaş, Temel Düzey Okuma Yazma, Hasta Yaşlı Bakım, İlk Yardım, 3-6 yaş oyun odası), 160 adet kurs faaliyeti gerçekleştirilmiş bu kurslara 2400 kursiyer katılım sağlamış olup, 1600’ü kurs bitirme belgesi almaya hak kazanmıştır. Güney Adana Aile Destek Merkezi ile mesleki eğitim alan, bilinçlenen Yüreğir kadınlarının öncellikle kendilerindeki değişimin farkındalığına varması sağlanmakta, verilen mesleki eğitimlerle kadınların var olan işgücü nitelik kazanmaya başlamıştır. Kendi farkındalığında olan ve gelişen dezavantajlı kadınlar, ailesine ve topluma yararlı etkin bireyler haline gelmektedir.” diye konuştular.

SERGİ VE KURS ODALARI GEZİLDİ

Açıklamanın ardından Giyim Üretim Teknolojileri, El Sanatları, Çeyiz Ürünleri Hazırlama ve özel atölye çalışmalarının yer aldığı stantlar, Giyim Üretim Teknolojileri atölyesi, 3-6 Yaş Oyun Odası, Okuma Yazma Kursu, Yüreğir Müftülüğü bünyesinde hizmet veren 4-6 Yaş ve Yetişkin Kuran- Kerim Kursu, Kuaförlük ve Cilt Bakım Kursu Atölyeleri gezildi. Çatı açık alanda canlı müzik eşlğinde Geleneksel ADEM Çiğköfte Etkinliği, ADEM Bahçesinde canlı performans gösterisi (Halk Oyunları ve Sporsal faaliyetler), Sende El İzi Bırak etkinliği ile program devam etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.