ADEO Yönetimi ABB Başkanı Karalar’ın makamında

ECZ. YALBUZDAĞ, “DEPREM GERÇEĞİ UNUTULMAMALIDIR!”

Yaşam Yayın: 01 Eylül 2024 - Pazar - Güncelleme: 01.09.2024 10:45:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Adana Eczacı Odası (ADEO) Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ ve Yönetim Kurulu Üyeleri Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı makamında ziyaret ederek olası afetlerde işbirliği içerisinde olmayı arzuladıklarını söylediler.

 

ECZ. Ö. MÜRSEL YALBUZDAĞ, “AFETLERDE İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ”

Adana Eczacı Odası (ADEO) Genel Sekreteri Ecz. Erdem Kızıltepe, Sayman Ecz. Mehmet Ceyhun Dalkıran, YK Üyeleri Ecz. Elif Özsaydı, Ecz. Selin Öztanrıöver Solak, Ecz. Sedat Unul, Denetleme Kurulu Üyesi Ecz. Çağla Su Tek Uğurlar’ın hazır bulunduğu ziyarette Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a 'Hayırlı olsun' dileğinde bulunan ADEO Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, yaptığı konuşmada “Asrın Felaketi olarak nitelendirilen, hepimizi derinden etkileyen 6 Şubat depremi sonrasında birlikte hareket etmenin, afet konusunda eğitimli olmanın önemini çok iyi anladık. Meslektaşlarımızla birlikte deprem bölgelerinde halkımızın ilaca erişimini sahra çadırlarımızla 7/24 gönüllü olarak çalışıp, sağladık. Çok acı gördük. Deprem, sel, yangın vb afetler olacak elbette. Biz eczacı ve sağlık bileşenleri afet gerçeğinin bilincindeyiz. Ancak; halkımızında afetlere hazır olması için 'Sağlık Günleri' adı altında her türlü eğitimi vermeye, akılcı ilaç kullanımı ve atık ilaç konusunda bilinçlendirmeye, afetlerde ilaç ve sağlık hizmetleri dahil her zaman destek vermeye ve sizlerle işbirliği yapmaya hazırız.” dedi.

 

ZEYDAN KARALAR, “BİRLİKTELİK KÜLTÜRÜ HER ZAMAN FAYDA SAĞLAR”

Adana Eczacı Odası Yönetimine hassasiyetleri için teşekkür eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Doğal afetlerde; devlet kurum ve kuruluşları ile belediyemiz Sağlık Daire Başkanlığı, İtfaiye, Fen İşlerimiz anında müdahaleye hazır çalışmaktayız. Daha etkin hareket edebilmek için bünyemizde ‘Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM)’ni kuruyoruz. Sizler gibi sağlık bileşenleri ile omuz omuza olmak bizleri daha da güçlendirir. Afet anında gece gündüz demeden başta ben olmak üzere halkımıza her türlü hizmeti sunma gibi şiarımız var. Sizleri de meslek odalarının önemli bir parçası olarak gördüğümüz için halkımızın afetlere karşı panik yapmadan, daha bilinçli davranmalarını gerektirecek her türlü çalışmada yer alırız. Çünkü birliktelik kültürü her zaman fayda sağlar. Evet deprem gerçeği unutulmamalıdır. Ve buna hazırlıklı olmak sadece devletin, belediyelerin, meslek odalarının, STK’ların değil, toplumun bütün dinamiklerinin görevidir.” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.