Bilgiç, “Aklın ve barışın sesi olacağız”

İŞ İNSANLARINDAN SAVAŞ’A ÖFKE

Dünya Yayın: 20 Ekim 2023 - Cuma - Güncelleme: 20.10.2023 17:59:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Adana iş dünyası yönetici ve üyeleri Sabancı Merkez Cami öğle namazı sonrası basın açıklaması yaparak İsrail’in Filistinli sivilleri hedef alan saldırılarını şiddetle kınadılar.

SAVAŞLARIN KAZANANI OLMAZ

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Emniyet Müdürü Doğan İnci'ninde katıldığı etkinlikte katılımcı kurumlar adına yaptığı basın açıklamasında masum insanlara yapılan saldırıları, vahşeti ve katliamı şiddetle kınadıklarını söyleyen Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, “Haksız saldırılardan derin endişe ve üzüntü duyuyoruz. Bu vahşet ve katliamlar, insan haklarına, uluslararası hukuka açık bir şekilde meydan okumadır. Son günlerde yaşanan ve şiddeti artarak devam eden saldırılarda Filistinli bebekler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve siviller hedef alınmış, vahşice katliamlar yapılmıştır. Bu durum hiç kimse için kabul edilemez ve dünya kamuoyu tarafından kesin bir şekilde lanetlenmeli ve kınanmalıdır. Çünkü savaşların kazananı olmaz.”

TÜM DÜNYA KATLİAMIN SON BULMASI İÇİN ÇABA GÖSTERMELİ

“Filistin’in kendi topraklarında hür ve bağımsız olarak yaşaması için barışçıl bir çözümün geliştirilmesini bu vahşet ve katliamların biran önce son bulmasını bekliyoruz. Sivillerin korunması uluslararası hukukun temel bir ilkesidir ve her türlü şiddetten kaçınılmalıdır.

Tüm dünyaya bu vahşet ve katliamların son bulması için acilen çaba göstermeleri çağrısında bulunuyoruz. İnsan haklarına saygı ve barışçıl bir çözüm bulunana kadar, Adananın sivil toplum kuruluşları olarak bu tür olayları şiddetle kınamaya ve sesimizi hiç durmadan yükseltmeye devam edeceğiz. Mazlumların, aklın ve barışın sesi ve savunucusu olduğumuzu tüm dünyaya birlikte göstereceğiz. Bir kez daha Katil İsrail’in Gazze’de sivilleri hedef alan saldırılarını, katliamlarını şiddetle kınıyor, lanetliyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yaralananlara acil şifalar diliyoruz.” diye konuştu.

 

KATILIMCILAR:

Adana Ticaret Borsası

Adana Ticaret Odası

Adana Sanayi Odası

Adana Organize Sanayi Bölgesi

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği

Seyhan Ziraat Odası

Yüreğir Ziraat Odası

Sarıçam Ziraat Odası

Adana Çiftçiler Birliği

Türk Kızılayı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu

Memur Sendikaları Konfederasyonları

Türkiye Kamu-Sen

Hak-İş Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu

Doğu Akdeniz Müteahhit Birlikleri Federasyonu

Çukurova Genç İşadamları Derneği

Adana Sanayici İşadamları Derneği

Adana Genç İş İnsanları Derneği

Adana Anadolu Aslanları İşadamları Derneği

Adana Müstakil Sanayici İşadamları Derneği

İHH Adana Şubesi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.