Ecz. Melika Şahindal Bayer, “Kadının üzerindeki yaşamsal riskler ortadan kalkmalı”

KADIN BULUNDUĞU TOPLUMU ETKİLEME AÇISINDAN ÖNEMLİ VE ÖZELDİR

Gündem Yayın: 08 Mart 2024 - Cuma - Güncelleme: 08.03.2024 09:23:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Adana Eczacı Odası (ADEO) Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Melika Şahindal Bayer, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada  “Kadının üzerindeki yaşamsal riskler ortadan kalkmalıdır. Çünkü kadın; bulunduğu toplumu etkileme açısından önemli ve özeldir ” dedi.

BİZ ECZACILAR, GÖREV BİLİNCİYLE YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ

Sağlığın; Ruhsal, bedensel ve sosyal bakımdan tam bir iyilik hali olarak tanımlandığını ifade eden Adana Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ecz. Melika Şahindal Bayer, “Bir toplumda kadın sağlığı o toplumdaki kadının eğitimi, gelir düzeyi, çalışma durumu, aile yapısı gibi birçok faktörden etkilenmekle birlikte bulunduğu toplumu etkilemesi açısından da özel ve önemlidir. Özellikle sağlık hizmetlerine ulaşım ve eğitim düzeyi düşük toplumlarda gelişme süreçleri ve gebelik durumundaki biyolojik özellikleri kadınlar açısından normalin üzerinde yaşamsal risklere sebep olabilmektedir. Bundan dolayı kadın hastalıklarının tedavisinde ilacın verilen dozda, önerilen sürede ve önerilen şekilde tedavi protokolüne uygunluğunun önemi ortaya çıkar. Eczanelerdeki gözlemlerimize göre kadınlarda özellikle doğum kontrol ilaçlarında yanlış kullanım olduğunu görüyoruz bu da maalesef istenmeyen gebeliklere ve sağlık sorunlarına yol açmaktadır. Bu tür durumları önlemek ve en doğru bilgileri iletmek için en yakın sağlık danışmanınız olan biz eczacılar, görev bilinciyle yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

‘8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUZ

Ecz. Şahindal Bayer, “Eczacı olarak eczacılık mesleğinde kadınların çoğunlukta olmasından gurur duyuyoruz. Meslek örgütlerimizde kadın yöneticilerin sayılarının artmasını dileyerek hayatın her alanında sevgisini, emeğini, fedakârlığını ve üretkenliğini gösteren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyoruz.” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.