TAŞIN ALTINA BANKALARDA ELİNİ KOYMALI

ATB Başkanı Şahin Bilgiç bankalara seslendi; ”Deprem sonrası İş hayatının yanında olduğunuzu gösterin”

Dünya Yayın: 22 Mart 2023 - Çarşamba - Güncelleme: 22.03.2023 15:41:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, depremde zarar gören 11 il içerisinde Adana’nın da olduğunu ifade ederek deprem bölgesinde çoğu insan işini, aşını kaybetti. Bankalar sadece iyi zamanda değil, sıkıntılı zamanda da iş hayatının, tacirin yanında olduğunu göstermelidir” dedi.

OSMAN BAĞIŞ, “NEVRUZ; MADDİ MANEVİ DİRİLİŞİMİZİN MÜJDESİ OLSUN”

Adana Ticaret Borsası Mart Ayı Olağan Meclis toplantısının açılışında konuşan Meclis Başkanı Osman Bağış, “Nevruz bütün varlıklar için uyanış, diriliş ve yaradılış günüdür. Ülkemizin zor günleri geride bırakarak yeniden dirilişin, birlik ve kardeşlik içerisinde geleceğe umutla yürüyüşün adı, deprem felaketinden kaynaklı; umutsuzluğu geride bırakarak maddi manevi dirilişimizin müjdesi olsun.”dedi.

ŞAHİN BİLGİÇ, “YARALARIMIZI BİRLİKTE SARACAĞIZ”

6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi üzerinden 1.5 ay geçtiğini, çok büyük acıların yaşandığını ve yaşanmaya da devam ettiğini belirten ATB Başkanı Şahin Bilgiç, yaptığı aylık değerlendirmesinde “Allah böyle acıları düşmana bile göstermesin. Devlet, millet olarak el ele bu yaraları hep birlikte sarmak için büyük gayret gösteriyoruz. Ülkemiz deprem konusunda çok güzel sınav veriyor. Allah yardımcımız olsun. Türkiye’nin dört bir yanından her ilçe ve ilden tırlar dolusu yardımların deprem bölgesine gittiğini görmek beni çok duygulandırdı. Biz büyük bir milletiz. Bu yardımlaşma birlik ve beraberliğimizin en büyük göstergesidir. Milletçe bu yaraları da sarmayı başaracağız. Devlet millet kaynaşması olmadığı zaman en gelişmiş ülkelerin bile bunun üstesinden gelmeleri çok zor. Bu duyguları hep beraber yaşıyoruz.”

TAŞIN ALTINA BANKALARDA ELİNİ KOYMALI

Diğer şehirlere göre daha az olumsuz etkilenmiş olsada Adanamızdaki oda borsa üyelerimiz ve tüm iş insanlarımızda yaşanan afetten çok olumsuz etkilendi. Önümüzdeki bir kaç ay sonra bu etkilerin olumsuz yansımalarını daha fazla hissedeceğiz. Birbirine yakın olan bu iller arasında ciddi ticari ilişkiler mevcuttur. Biran evvel elbirliği ile toparlamak gerekmektedir. Bu toparlanmada bankalara da çok büyük görevler düşmektedir. Kredi Garanti Fonu (KGF) deprem bölgesindeki illerin kobiler için 5 milyon TL’lik kredinin tanımlandığını biliyoruz. Ama hiçbir kobinin bu dönemde bankaların bu fonu kullandırabildiğini duymadık. Üyelerimizden ve iş hayatından da bu noktada olumsuz geri bildirimler gelmektedir. Bu sıkıntılı süreci yaşarken bankalarda elini taşın altına koymalıdır.”

YAĞAN YAĞMUR AZ DA OLSA ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Ramazan ayının hayırlı ve bereketli olmasınıda dileyen Başkan Bilgiç, “Bu sıkıntılı süreçte Ramazan ayının manevi hazzından millet olarak faydalanmamızı da yüce Allahtan diliyorum. Son dönemde yağan yağmurların bölge çiftçisinin de az da olsa yüzünü güldürmüş, kuraklık yaşadığımız bölgemizde de bir nebze olsun barajlarımıza fayda sağlamıştır.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ATB Meclis gündem maddelerine geçildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.