Gazetecilere İHA-1 Ticari Pilot Eğitimi verildi

193 ÜLKEDE GEÇERLİ PİLOT LİSANSI

Eğitim Yayın: 04 Ocak 2024 - Perşembe - Güncelleme: 04.01.2024 15:25:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

TC.Cumhurbaşkanlığı Adana İletişim Başkanlığı tarafından; medya mensuplarına yönelik İHA-1 Ticari Pilot Lisansı eğitim programına 67 gazeteci katıldı.

Yüreğir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törende konuşan Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı Murat Bilal ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız kursiyerlere başarılar dilediler.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, son yıllarda gazetecilerin de görevini kolaylaştıran ve her alanda kullanımı yaygınlaşan İHA-1 Ticari Pilot Eğitimini gerçekleştiren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na, kursa katılan gazetecilere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

SKYVİEV Havacılık Pilot Eğitmeni Berkan Seferoğlu, 3 gün devam eden kursta yaptığı açıklamada, 15 yaşından büyük herkesin dron kullanabileceğini belirterek, “İHA kullanımı denetim altına alındı. Herkesin eğitimden geçmesi gerekir. Katılımcılar eğitim sonrasında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı Ticari İHA Pilotu sertifikası almaya hak kazanacaklar” dedi.

 

DRONE HER ALANDA YAŞAMI KOLAYLAŞTIRIYOR-

Drone’nin önceleri oyuncak olarak kullanıldığını, 2010 yılından sonra büyük sektör olduğunu, teknoloji geliştikçe ilginin artığına dikkat çeken Seferoğlu, şöyle devam etti:

“Drone eğitimini Türkiye’nin tüm illeri, hatta ilçelerinde yapmaya çaba gösteriyoruz. Drone, özel hayatın gizliliğine dikkat ederek askeri alanda, terörde, tarımda, gözetleme, arama-kurtarma, sağlık, kargo, enerjide daha birçok sektörde kullanılmaktadır. Günümüzde izinsiz uçuşa da izin verilmiyor. Denetim çok isabetli oldu. Örneğin sabıkası olana pilot belgesi de verilmiyor.”

 

SİVİL HAVACILIK ONAYLI SERTİFİKA 

Drone eğitmeni Seferoğlu, eğitimlerde devam zorunluluğu bulunduğunu ifade ederek,“Planlanan eğitim yüz yüze olup teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamalar yapıldı.  Eğitim sonrası 500 gramdan 25 kiloya kadar tüm İHA'ları kullanma yetkisi veren, 193 ülkede geçerli Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı, ömür boyu/süresiz, resmi ve e-devlette sorgulanabilir İHA-1 Ticari Pilot Lisansı verilecektir” diye konuştu

Bu arada kursiyerlere Menekşe Köyü’nde uygulamalı eğitim de verildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.