Oya Tekin, “Yeni bir Seyhan’ı birlikte inşa edeceğiz”

YAŞANABİLİR BİR KENT

Siyaset Yayın: 14 Mart 2024 - Perşembe - Güncelleme: 14.03.2024 23:21:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

CHP adayı Oya Tekin bir kadın ve anne olarak sosyal alanlarda çok hassas davranacağını, tüm bireyler, gençler ve yaşlılar için özel projeler uygulanacağını söyleyerek “Yeni bir Seyhan’ı birlikte inşa edeceğiz” dedi.

2 YIL İÇERİSİNDE DEĞİŞİM GÖRÜLECEK

CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Oya Tekin, ilçeyi yeni yüzyılda daha yaşanabilir bir kent haline getirmek üzere yola çıkıldığını, tarihi dokusunu modern yaşamın ihtiyaçlarıyla bütünleştirmek için halkla birlikte kararlar alarak projelerini uygulayacağını söyledi. Tekin, sadece belediye gelirleri ile değil, uluslararası uygun krediler ve fonlardan sağlanacak finansmanlarla 2 yıl içinde değişimin görülebileceğini de belirtti.

KANAAT ÖNDERLERİYLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEĞİZ

Seyhan’da yaşayan ya da iş sahibi insanlar ve sivil toplum kuruluşlarının yanısıra kanaat önderleri ile  yüz yüze görüşmelerini sürdüren Oya Tekin, bu görüşmelerde kentsel değişim ve dönüşüme önem verdiklerini vurgulayarak şunları söyledi: “Çok amaçlı bir kongre ve sergi salonu inşa ederek, bilimden sanata, kültürel etkinliklerimize ev sahipliği yapabilecek, bölgenin çekim merkezi olacak bir mekan yaratmak istiyoruz. Kapalı pazar yerleri ve modern kent kapalı otoparkları ile hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artıracak, şehrimizin trafiğini rahatlatacak yenilikler getireceğiz. Seyhan Meydanı ve Festival Alanı projelerimizle, şehrimizi festivallerle, toplu etkinliklerle canlandırırken, yapısal proje çalışmalarımız ve yenilenebilir enerji kullanımımız ile çevreye duyarlı, sürdürülebilir ve enerji verimli bir şehir inşa edeceğiz. dirençli kent çalışmaları kapsamındaki somut projelerimiz,  kent meydanları, festival alanı, kongre ve sergi salonu, kapalı pazar yerleri, kent kapalı otoparkları, yayalaştırılan sokaklar olacak.”

ÇEVRE DOSTU BİR GELECEK İSTİYORUZ

Kenti yeşillendirme ve çevre dostu bir gelecek inşa etme vizyonu doğrultusunda, Kent Bostanları ve Alım Garantili Tarımsal Örgütlenme projeleri ile sürdürülebilir tarımı teşvik edip, yerel üretimi destekleyerek işsizler ve toprağını işleyenlerin gelirini artıracaklarına da değinen Tekin, aynı zamanda  yeşil noktalar ve ulaşılabilir ekolojik spor ve oyun alanları ile yaşam alanlarını doğayla iç içe, daha sağlıklı hale getirebileceklerine dikkat çekti. “Yenilenebilir enerji ve geri dönüşüm projelerimizle çevreye olan yükümüzü azaltırken, Temiz Gıda Üretici Pazarı aracılığıyla da sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimi kolaylaştıracağız. Bu adımlarla, doğayla şehir hayatının dengesini korurken; yaşam kalitemizi arttıracağız” diye konuştu.

GENÇLER İÇİN ÖZEL PROJELER

Gençler için bir üst dosya, altında da uygulanacak özel projeler bulunduğunu bildiren CHP adayı Oya Tekin, bu yaş grubunun potansiyellerini en iyi şekilde ortaya çıkarabilmeleri için kaliteli ve alternatif meslek edindirme kurslarını hayata geçirerek iş dünyasına sağlam adımlarla girmelerini sağlayacaklarını bildirdi. Yüksek kapasiteli, modern imkanlar sunan kreşlerle çocukların en kritik gelişim yıllarına destek olup, özel gereksinimli çocuklar için hazırlanan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde onların da topluma kazandırılmasına öncülük edeceklerinin sözünü vererek şöyle devam etti: “ Gençlik merkezlerimiz, gençlerimizin sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımını artırarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunacak. İnovatif düşünceleri kuluçka merkezimizde yeşertecek genç girişimcilerimizi sosyal ve teknolojik yenilikler yapmaya teşvik ederek onların yaratıcı fikirlerini gerçeğe dönüştürmelerine yardımcı olacağız.”

Emekli, anne ve halka yönelik kartlarla ekonomik destek sağlarken, Mahalle Lokantaları ile herkese sıcak bir yemek sunmayı hedeflediklerini de sözlerine ekleyen Tekin, bir anne ve kadın olarak İleri Yaş Merkezleri ve Hayvan Rehabilitasyon Köyü ile de toplumun her bireyinin ihtiyaçlarını gözetip kimsenin yalnız hissetmediği bir Seyhan yaratmaya kararlılığını belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.