Dt. Fatih Güler, “Diş hekimliği giderek dijitalleşiyor”
HASTA MEMNUNİYETİ ARTIYOR
TDB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, YK olarak ‘Konvansiyonelden Dijitale Restorasyonlar’, ‘Endokron/Lamine&Materyalleri’ konu başlığıyla düzenledikleri bilimsel toplantı da “Sürekli kendini yenileyen diş hekimliği giderek dijitalleşiyor, dijitalleşme ile birlikte hasta memnuniyeti artıyor.” dedi.
DT. GÜLER, “20 NİSAN’DA YAPACAĞIMIZ GENEL KURULDA YENİDEN ADAYIZ”
Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu konuşmacı olarak katıldığı bilimsel toplantının açılış konuşmasını yapan TDB Yönetim Kurulu Üyesi ve Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “İnsanların çoğu gülümsemeye baktığı için biz diş hekimleri güzel gülüşleri sağlamamız için güzel tasarımlar yapmamız lazım. Dijitalleşme ile birlikte mesleki yeni teknolojik gelişmelerle bizler bunu sağlamış durumdayız. Estetik dişleri olan güzel gülen insanlar daha çok beğeni kazandığını hepimiz biliyoruz. Oda yöneticileri olarak bizler seçildiğimiz günden bugüne teknolojiyi yakından takip edip, yeni gelişmeleri sizlerle paylaştık, paylaşmaya devam edeceğiz. 3224 sayılı kanun gereği her 2 yılda Nisan ayında oda seçimlerimizi yapma zorunluluğu vardır. Nisan ayında dönem tamamlanmış oluyor. Çoğunluk aranan Genel Kurul 06 Nisan 2024’te, çoğunluk aranmadan yapılacak Genel Kurul ise 20 Nisan 2024’te yapılacaktır. Hepinize taahhütlü posta yoluyla tebligat çıkarmaya başladık. Mevcut yönetim kurulu olarak yeniden yönetime adayız. Desteklerinizi bekliyoruz. Seçimimizde oy vermeye gelirseniz mutlu oluruz. Bugün düzenlediğimiz bilimsel toplantımıza geldiğiniz için sizlere, Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu hocamıza da bilgilerini bizlere aktaracağı için çok teşekkür ederiz” dedi.
PROF. DR. ESKİTAŞÇIOĞLU, “TIPTA VE DİŞ HEKİMLİĞİNDE BİYOMİMETRİK KAVRAMI GELİŞTİ”
Tıpta ve diş hekimliğinde biyomimetrik kavramının geliştiğini ifade eden Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu, “Doğa’nın ve doğa’da var olan canlıların incelenmesi sonucuyla hem tasarım hemde yapı olarak bir çok probleme çözüm bulunmuştur. Örneğin Yunus balıklarının uzağa ses dalgaları gönderip avlarını tespit edip geri dalgaların geri dönmesi ile tıpta ultrason ilhamı alınmıştır. Bir hayvanın dış kabuğu mimaride izolasyonun nasıl yapılacağına dair ilham kaynağı olmuştur. Uçan kuşlardan uçak, balinalardan denizaltı ilhamı alınmıştır. Bizlerde diş hekimliğinde doğal malzemelerimiz; mine, dentin diş dokusu, yapısı, eğimi, şekli, en yakın tasarımı bulduğumuzda başarılı oluruz.” diye konuşan Prof. Dr. Eskitaşçıoğlu, ‘Konvansiyonelden Dijitale Restorasyonlar’, ‘Endokron/Lamine&Materyalleri’ konu başlığıyla gerçekleştirdiği bilimsel toplantıda; diş hekimliğinde dijitalin hangi alanlarda kullanabileceği, neler yapılabileceği, hangi materyallerin kullanılması gerektiğini, Lamina Porselen, Lamina Kronlar, Full Porselen, Estetik Yaklaşımlar, hangi Porselenin, hangi Zirkonyumun kullanılacağı, birbirleriyle mukayese edildiğinde sonuçlarının neler olacağı konularında da katılımcılara bilgi verdi.