Esendemir, “Bir 102 yıl daha geçse de coşkumuz hiç bitmeyecek”

ULUSAL BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİN GÜCÜNÜ DE TEMSİL EDİYOR

Gündem Yayın: 29 Ağustos 2024 - Perşembe - Güncelleme: 29.08.2024 13:13:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Vekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir, YK adına yaptığı açıklamada 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü coşku ve gurur içinde kutlamanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Bir 102 yıl daha geçse de o coşku hiç bitmeyecek” dedi.

Esendemir, “Türk milletinin bağımsızlık ve egemenlik mücadelesinin simgelerinden biri olan bu özel gün, sadece bir askeri zaferi değil, aynı zamanda ulusal birlik ve beraberliğimizin gücünü de temsil etmektedir” diye konuştu

30 Ağustos 1922’de kazanılan Büyük Taarruz zaferinin, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’ndaki kararlılığını, cesaretini ve fedakârlığını tüm dünyaya gösterdiğini vurgulayan Esendemir, ÇGC Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklamada; “Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen bu zafer, ülkemizin özgürlüğü için verdiğimiz mücadelenin ve milletimizin ortak hedefleri doğrultusunda gösterdiği azmin ve kararlılığın bir sembolüdür” ifadesini kullandı.

Esendemir şunları söyledi: “30 Ağustos Zafer Bayramı, sadece bir tarihî olayın anılması değil, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin modernleşme sürecindeki önemli adımların ve ulusal birliğin pekiştirilmesinin simgesidir. Bu özel gün, geçmişteki başarılarımızı hatırlamanın ve geleceğe umutla bakmanın bir vesilesidir. Hep birlikte, milletimizin gücüne ve dayanışmasına olan inancımızı tazeliyoruz. Bugün, her zamankinden daha fazla bir arada olma, birlik ve beraberlik içinde hareket etme zamanıdır. Ülkemizin dört bir yanındaki vatandaşlarımız, devletimiz ve milletimiz için büyük bir özveriyle çalışan tüm kurum ve kuruluşlarımızla, daha güçlü ve aydınlık bir geleceğe doğru ilerleyeceğiz. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.